Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
568
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tegyük fel, hogy az eredeti ára x volt, ekkor ebből levonták a 16%-át, vagyis x*(16/100)=0,16x-et, így lett 420 az ára, tehát:

x-0,16x=420, összevonás:
0,84x=420, osztunk 0,84-gyel:
x=500, x jelölte az eredeti árat, tehát eredetileg 500-ba került.
1