Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Elektromosság SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
Valaki tudna segíteni ebben a feladatban?

A napszél főként 400 km/s-os átlagsebességű proton nyalábból áll, amelynek átlagos „sürűsége" 6 proton cm³-enként. Mekkora az 1 m²-nyi felületen áthaladó napszél áramerőssége?

Előrei köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A proton sebessége 400,000m/s
1cm3=1*10-6m3

egy proton töltése megegyezik egy elektronéval, csak pozitív, tehát a töltés 1,6*10-19C

Ebből az áramerősség úgy jön ki, hogy I= (400,000m/s*6*1,6*10-19C*1m2)/10-6m3 = 3,84*10-7 C/s

A kiadódó mértékegység C/s, ami amper.
Módosítva: 4 éve
0