Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Azt kell kihasználni, hogy sin(α)=cos(90°-α), tehát sin(55°)=cos(90°-55°)=cos(35°) lesz, tehát sin²(35°)+cos²(35°)-ot kapjuk, aminek értéke a sin²(α)+cos²(α)=1 azonosság szerint 1.

2. Itt attól függően lehet számolni, hogy mit tanultál; ha tanultál már mértani sorozatokkal számolni, akkor itt egy olyan mértani sorozat tagjainak összege látható, ahol a₁=1, q=(-3), n=6, tehát beírva az összegképletbe: 1*((-3)⁶-1)/(-3-1)=-182, tehát a végeredmény -182 lesz.
1