Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ez a házi feladat kéne mára,előre köszönöm a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
(4x+3)•(4x-3)-(3x+2)+(x-7)²
(5x+4)²-(3x-4)²-(2x+3)(2x-3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
(4x + 3 ) • ( 4x - 3 ) = 16 x² -12x +12x -9 = 16x² - 9

16x² - 9 - 3 x -2 + x² - 14 x + 49

(x- 7 ) • ( x - 7 ) = x² - 7x - 7x + 49 = x² - 14x + 49

16x² - 9 - 3 x -2 + x² -14 x + 49

17x² -17x + 38
0

( 5 x + 4 )² = ( 5x + 4 ) • ( 5 x + 4 )

= 25x² + 20x +20x + 16 = 15 x² = 25 x² + 40x +16

( 3 x - 4 ) ² = ( 3 x - 4 ) ( 3x - 4 )

= 9x² - 12x -12x + 16 = 8x² - 24x +16

( 2 x + 3 ) ( 2x - 3 ) = 4x² - 6x +6x - 9 = 4x² - 9

25x² + 40x + 16 - 8 x² - 24 X + 16 - 4x² - 9

13x² 16 x + 41
0