Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
797
15%-os árcsőkkentés után a termék ára 2720 lej.
Sz.ki a termék eredeti árát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
15%-os árcsökkentés után, a termék ára 2720 lej. A termék eredeti árát úgy tudjuk kiszámolni, hogy az 2720-at elosztod 85-el (15 százalék miatt, 100%-15%=85%) majd megszorzod 100-al, így megkapod az eredeti árat.

2720 / 85 = 32
32 * 100 = 3200
Tehát, 3200 lej volt a tej eredeti ára.
Módosítva: 8 éve
1