Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1662
Mennyi idő múlva és mekkora úton éri el a 6 m/s sebességgel mozgó kerékpáros az előtte 100 m-re levő, 1 m/s sebességgel mozgó gyalogost?
Ábrázoljuk a mozgásukat út-idő diagrammon!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A gyalogos megtesz x m-t t = `s_(gy)/v_(gy)` = `x/1` = x s alatt.

A kerékpáros megtesz x+100 m-t t =`s_k/v_k` = `(x+100)/6` s alatt

`x=(x+100)/6`

6x = x+100

5x = 100

x = 20 m úton éri utol (a kerékpáros útja 100+20=120 m)

t = x = 20 s múlva.
0