Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1169
Mekkora távolságot tesz meg a vonat, ha az állomasokon összesen 1 órát áll, és így a szomszédos állomások között 50 km/h sebességgel haladva, 40 km/h a végállomások közötti átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


50 `(km)/h` sebességgel x km-t megtesz `t=s/v` = `x/50` h alatt.

`x/50+1` óra alatt x km-t tesz meg.

1 óra alatt 40 km-t tesz meg.

`x/50+1` = `x/40`

`(x+50)/50` = `x/40`

40(x+50) = 50x

10x = 2000

x = 200 km-t tesz meg a vonat.
0