Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
432
36-os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
36,

v = 22 `m/s`

r = 25 m

T = `(2*r*pi)/v` = `(2*3.14*25)/22` = 7,14 s

n = `1/T` = `1/7.14` = 0,14 `1/s`

`omega` = `v/r` = `22/25` = 0,88 `1/s`

`a_(cp)` = `v^2/r` = `22^2/25` = 19,36 `m/s^2`

s = `v*t` = `22*2.5` = 55 m

T = 7,14 s alatt tesz meg 1 kört (2*pi radiánt)

2,5 s alatt `2.5/7.14*(2*pi)` = 2,2 a szögelfordulása (radiánban).
0