Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
399
26,27-es feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

26,

s = `g/2*t^2` `rightarrow` t = `root()((2*s)/g)` = `root()((2*1)/10)` = 0,447 s

v = `g*t` = `10 m/s^2*0.447s` = 4,47 `m/s`

27,

v = `g*t` = `10 m/s^2*1s` = 10 `m/s`

s = `g/2*t^2` = `10/2*1^2` = 5 m
0