Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
456
15, 16-os feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
15,

v = `a*t` = `2 m/s^2*20s` = 40 `m/s`

s = `a/2*t^2` = `2/2*20^2` = 400 m

16,

s = `(v*t)/2`

t = `(2s)/v` = `(2*60)/6` = 20 s

a = `v/t` = `(6 m/s)/(20s)` = 0,3 `m/s^2`.
0