Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK- S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
374
Az X faktorban versenyző Csaba, Nikolasz és K. Norbi szavazatainak a száma a második fordulóban a következőképpen alakult:
K. Norbi + Nikolasz = 6270 db
K. Norbi + Csaba = 7410 db
Nikolasz + Csaba = 7980 db
Ki hányadik lett ebben a fordulóban? Hány szavazatot kaptak külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. k+n = 6270 `rightarrow` n = 6270-k

II. k+c = 7410 `rightarrow` c = 7410-k

III. n+c = 7980

III.: 6270-k+7410-k = 7980

13680-2k = 7980

2k = 5700

k = 2850

I.: n = 6270-2850 = 3420

II. c = 7410-2850 = 4560

1. lett C: 4560 ponttal; 2. lett N: 3420 ponttal; 3. lett K: 2850 ponttal.
0