Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
472
9. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Hasonló háromszögek az ábrán, a megfelelő oldalak aránya egyenlő

`2/1.2 = 202/x`

x = `(202*1.2)/2` = 121,2 m útszakaszt látunk, ezt teszi meg 4,8 s alatt.

v = `x/t` = `(121.2m)/(4.8s)` = 25,25 `m/s`.
0