Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
383
6. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 36 `(km)/h` = 10 `m/s`

A vonat 5 cm = 0,05 m utat megtesz:

t = `s/v` = `0.05/10` = 0,005 s alatt. Ennyi idő alatt a lövedék 2,5 m utat tesz meg, tehát a lövedék sebessége:

`v_l` = `s_l/t` = `2.5/0.005` = 500 `m/s`.
0