Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
7. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha egyirányba haladnak, a sebességük kivonódik, egymáshoz képest (60-x) `(km)/h`-val haladnak; ezt teszik meg `8/60` h alatt.

Ha ellenkező irányba haladnak, a sebességük összeadódik, egymáshoz képest 60+x `(km)/h`-val haladnak; ezt teszik meg `2/60` h alatt.

Az egyik esetben a megtett út:

s = `v_1*t_1` = `(60+x)*2/60` = `2+(2x)/60` km

A másik esetben:

s = `v_2*t_2` = `(60-x)*8/60` = `8-(8x)/60` km

`2+(2x)/60 = 8-(8x)/60`

6 = `(10x)/60`

10x = 360

x = 36 `(km)/h` = 10 `m/s` sebességgel halad a gépkocsioszlop.

s = `(60+36)*2/60` = 3,2 km hosszú a kocsisor.
0