Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1162
Prímtényezős felbontás segítségével hozd egyszerűbb alakra.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
72 = 2³ * 3²
90 = 2 * 3² * 5
328 = 2³ * 41
7 = 7
24 = 2³ * 3
---------------------------------


(2³ * 3²)5 * ( 2 * 3² * 5 ) 3 * (2³ * 41) 6
-----------------------------------------------------------
7³ * (2³ * 3)8



215 * 310 * 2³ * 36 * 5³ * 218 * 416
--------------------------------------------------
7³ * 224 * 38

Innen már csak össze kell vonni, és egyszerűsíteni.
Módosítva: 8 éve
0