Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
416
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

4,

`12/4` = `6/2` = `18/6`

-5 = `(-10)/2` = `(-20)/4`

3,5 = `7/2` = `14/4`

`-1 3/8` = `(-7)/8` = `(-14)/16`

5,

a,

5+[-7+(-11)] = `5+[-7-11]` = `5+[-18`] = `5-18` = -13

b,

`3/8-0.125+7/2` = `3/8-1/8+28/8` = `(3-1+28)/8` = `30/8` = `15/4` = `3 3/4`

c,

`(1.5-(-3/4))*(-2/3)` = `(3/2+3/4)*(-2/3)` = `(6+3)/4*(-2/3)` = `9/4*(-2/3)` = `(-18)/12` = `-3/2`.
0