Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
381
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5,

a,

-8+[-25-(-16)] = `-8+[-25+16]` = `-8+[-9]` = `-8-9` = -17

b,

`4/25+4.67-3/100` = `16/100+467/100-3/100` = `(16+467-3)/100` = `480/100` = 4,8

c,

`1.5-[(4/3-3/4)*5/7]:0.5` = `3/2-[(16-9)/12*5/7]*2` = `3/2-[cancel(7)/12*5/cancel(7)]*2` =

= `3/2-[5/12]*2` = `3/2-5/6` = `(9-5)/6` = `4/6` = `2/3`.
0