Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Tudna valaki segíteni? Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5. a) 33 °
b) Egyenlő oldalú
C) 49°
D) 98°

6. Az egyik szám 108, a másik 60.

Számolási menet: (Az ' : ' a törtvonalat jelzi
9:5y-y+120=9:5y+y /+y
9:5y+120=9:5y+2y /•5
9y+600=9y+10y /-9y
600=10y /:10
y=60

X=9:5•6
X=540:5
X=108
0