Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmusok

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6/a.) `log_2 30=log_2 (3*5*2)=log_2 3+log_2 5+log_2 2=a+b+1`;
6/b.) mivel `60^a=3` és `60^b=5` ezért `3*60^b-60^a=12` és `60^b-60^a=2`,
így `log_12 2=log_(3*60^b-60^a) (60^b-60^a)`.
Módosítva: 4 éve
0