Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
390
Mellékeltem a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_xH_(2x+2)` + (1,5x+0,5) `O_2` = x `CO_2` + x+1 `H_2O`

Ha 11,63 mol `CO_2` keletkezik, akkor kiindultunk `11.63/x` mol szénhidrogénből

Ha 13,95 mol `H_2O` keletkezik, akkor kiindultunk `13.95/(x+1)` mol szénhidtogénből.

`11.63/x=13.95/(x+1)`

`11.63(x+1)=13.95x`

1163x+1163 = 1395x

x = `1163/(1395-1163)` = 5

A keresett vegyület a pentán `(C_5H_(12))`.
1