Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello segitseget szeretnék kérni matek haziban

Főoldal » Általános iskola » Matematika
420
Nem értem nagyon megkoszonnem ha segítenek valaki
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. kerület számítás
a=65m
b=35m
K=(a+b)x2 mert a kerület az oldalak összege. Mivel egy téglalapnak 2-2 oldala egyforma ezért elég csak két adatot tudnunk. Ezt a képletet úgy is felírhatnám hogy a+a+b+b
Tehát
K= (65+35)x2=65+35=100 100x2=200
200 méter kerítésre van szükség.

2. Százalékszámítás

100%=9Kg
Én úgy csinálnám, hogy kiszámolom az 1%-ot, amit úgy kapok meg, hogy a 9-et, mivel az a 100% elosztom százzal. 9:100=0,09. Mivel 20%-ot használtunk el, ezért a 0,09-et (mert az 1%) megszorzom 20-szal.
0,09x20=1,8
Tudjuk, hogy 9 kg volt, és ebből 1,8 kg-ot használtunk el. A kérdés viszont az, hogy mennyi maradt, ezt pedig már nagyon egyszerűen kiszámoljuk: 9-1,8=7,2
7,2 kg alma maradt.
Módosítva: 4 éve
0