Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
427
tudnátok segíteni ? egyszerű , de nekem ez sosem ment .

Leo 2szer annyi pontot szerzett a versenyen mint barátja . Együtt 1950 pontot szereztek.
Mennyit szereztek külön külön ?

egyenletbe kell megoldani :/
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, koszonom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Leo 2x
Barát x

(Ugye az ismeretlent x-el jelöljük)

x+2x = 1950
3x =1950
x = 650

Tehát Leo 1300 pontot gyűjtött, a barátja pedig 650-et.
0