Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ilyen sebesség és fizika feladatok

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
a fizika tanárunk úgy elmagyarázta órán hogy sajnos nem értettem meg, és kéri időpontra h küldjük be, valaki tudna segíteni kérlek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1,

szembe mennek, a sebességük összeadódik

v = 22+28 = 50 `m/s`

s = 200 m

t = `s/v` = `(200m)/(50 m/s)` = 4 s múlva találkoznak.

2,

120 m 2 s alatt, az

v = `s/t` = `120/2` = 60 `m/s` = 216 `(km)/h` az együttes sebességük.

Ebből levonva az autó sebességét: 216-90 = 126 `(km)/h` a vonat sebessége `(=35 m/s)`.
1