Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem valaki segítsen ezekben a feladatokban, nagyon fontos lenne! Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1250
1.Melyik a legnagyobb háromjegyű szám amely 17-tel osztva 10-et ad maradékul?
2.A(-3;5) tükrözzük a koordináta-rendszer x tengelyére. Adja meg a tükörkép koordinátáit!
3.Mennyi a 360 és az 1200 legkisebb közös többszöröse ?
4.Adja meg "gyök"alatt 2x-11 kifejezés értelmezési tartományát.
5.Egy szabályos háromszög oldalai 16cm hosszúak. Mekkora a háromszögbe írható kör sugara?
6.Alakítsa szorzattá az x2 -8x+12 kifejezést!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1, 1000/17 `approx` 58

`58*17` = 986, tehát a keresett szám a 996.

2, A tükörkép koordinátái: (-3;-5)

3,

360 = `2*2*2*3*3*5` = `2^3*3^2*5`

1200 = `2*2*2*2*3*5*5` = `2^4*3*5^2`

[360;1200] = `2^4*3^2*5^2` = 3600

4,

`root()(2x-11)` `x in RR`, `x gt 11/2`

5,

`a^2*root()(3)/4` = `(a*m)/2`

`2am=a^2*root()(3)`

m = `(a*root()(3))/2`

r = `m/3` = `(a*root()(3))/6` = `(16*root()(3))/6` cm `approx` 4,62 cm


6,

`x^2-8x+12` = `(x-2)(x-6)`
0