Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Termodinamika

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
a) Hányszor akkora energiája lesz a gáznak, ha 0ºC hőmérsékletről 91ºC hőmérsékletre melegítjük?

b) Hányszor mozognak gyorsabban a részecskék, ha a hőmérséklet négyszeresére nő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a,

`E_(b1)` = `f/2*n*R*T_1`

`E_(b2)` = `f/2*n*R*T_2`

`E_(b2)/E_(b1)` = `T_2/T_1` = `(273+91)/273` `approx` `4/3`-szorosa lesz.

b,

A hőmérséklet négyszeresére, remélem kelvinben (mert használnak elég sok mértékegységet).

`v_1` = `root()(3*k*T_1)/M`

`v_2` = `root()(3*k*(4T_1))/M`

`v_2/v_1` = `root()(4)` = 2-szeresére nő.
0