Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
471
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1,

1 db kloridion tartalmaz 17 db protont és 18 db elektront.

1 mol kloridion, ami 35,5 g, tartalmaz `17*6*10^(23)` db protont és `18*6*10^(23)` db elektront.

100 g kloridion tartalmaz:

`100/35.5*17*6*10^(23)` = `2,87*10^(25)` db protont és

`100/35.5*18*6*10^(23)` = `3.04*10^(25)` db elektront.


2,

6 g víz az `6/18` = `1/3` mol (`0.dot(3)` mol)

6,75 g ammónia pedig `6.75/17` = 0,397 mol

Az ammónia tartalmaz több molekulát.
0