Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
414
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 molban van `164*42.073/100` = 69 g nátrium, ami `69/23` = 3 mol

1 molban van `164*18.902/100` = 31 g foszfor, ami `31/31` = 1 mol

1 molban van `164*(100-(42.073+18.902))/100` = 64 g oxigén, ami `64/16` = 4 mol

A keresett anyag a nátrium-foszfát, `Na_3PO_4`.
0