Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
355
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
6,

10 `dm^3` `NH_3` az `10/24.5` = 0,408 mol, ami `0.408*17` = 6,94 g

2,5 mol%-os oldat:

100 mol oldatban van 2,5 mol `NH_3`, ami `2.5*17` = 42,5 g és 100-2,5 = 97,5 mol víz, ami `97.5*18` = 1755 g víz.

Az oldat összesen 1755+42,5 = 1797,5 g.

1797,5 g oldatban van 42,5 g ammónia.

Mennyi oldatban van 6,94 g ammónia?

x = `6.94/42.5*1797.5` = 293,5 g oldat készíthető.

7,

100+669 g oldatban van 669 g `AgNO_3`

45 g oldatban van `45/769*669` = 39,148 g `AgNO_3`-ra van szükség.

45-39,148 = 5,852 `cm^3` vízre van szükség.
0