Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Végezd el a műveleteket!

Főoldal » Középiskola » Matematika
513
(5/6+2/9)x24/5+(7/20-7/8)x30/7=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(5/6+2/9)*24/5+(7/20-7/8)*30/7` = `(15/18+4/18)*24/5+cancel(7)*(1/20-1/8)*30/cancel(7)` =

=`19/18*24/5+(2/40-5/40)*30` = `(19*4)/(3*5)-3*30/40` =

= `76/15-9/4` = `304/60-135/60` = `169/60` = `2 49/60`
0