Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!

Főoldal » Középiskola » Kémia
384
Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_xH_y` + `x+y/4` `O_2` `rightarrow` x `CO_2` + `y/2` `H_2O`

Ugyanannyi `CO_2` és `H_2O` keletkezik, ezért x = `y/2`

y = 2x

Oxigén nem maradt, akkor az mind elfogyott.

1 mol szénhidrogénhez 22,5 mol levegő ment, ami `22.5/5` = 4,5 mol oxigén

`x+y/4` = `x+x/2` = 1,5x = 4,5

x = 3

A keresett szénhidrogén `C_3H_6`.
1