Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Termodinamikai kérdés

Főoldal » Középiskola » Fizika
417
A napsütésben álló autó kereke 60 Celsius fokra melegszik. Mekkorára nő az eredetileg 20 Celsius fokon belefújt 2,5 bar nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`p_1` = 2.5 bar

`T_1` = 20 °C = 293 K

`T_2` = 60 °C = 333 K

`p_1/T_1` = `p_2/T_2`

`p_2` = `(p_1*T_2)/T_1` = `(2.5*333)/293` = 2,84 bar.
1