Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pitagorasz

Főoldal » Általános iskola » Matematika
475
Számítsd ki az egyenlő szárú háromszög alaphoz tartozó magasságát , ha ismert az a alap és a b szár .

a = 1 egész négy ötöd cm
b = 1 egész egy ketted cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ugye az egyenlő szárú háromszögnél az alaphoz tartozó magasságvonal pont felezi az alapot, így kaphatunk egy jó kis derékszögű háromszöget amelynek oldalai: m magasságvonal, b oldal és az alap fele. Tudjuk, hogy a b oldal = 1,5 cm, az alap fele pedig 0,9 cm. Itt a b oldal az átfogó, tehát az egyenletünk a következő lesz: a^2 + 0,9^2 = 1,5^2.
Ezt már csak átrendezed, gyököt vonsz, és megvan a magasság.
1