Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi segítség szükséges!

Főoldal » Középiskola » Fizika
903
Adott a H2SO4; határozzátok meg mennyi a relatív atom tömege.
m=?
N=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kénsavnak nem atomtömege van, hanem molekulatömege, mivel nem atom, hanem molekula. A realtív molekulatömeg számolható a relatív atomtömegekből.

`M_(H_2SO_4)` = `2*A_H+A_S+4*A_O` = `2*1+32+4*16` = 98 `g/(mol)`

A kénsav relatív molekulatömege 98, moláris tömege 98 `g/(mol)`.
1