Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S:O:S: Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
509
Egy számtani sorozat 9. tagja 48, 18. tagja pedig 93. Határozzuk meg a sorozat
33. tagját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_9` = `a_1+8d` = 48

`a_(18)` = `a_1+17d` = 93

`a_(18)-a_9` = `(cancel(a_1)+17d)-(cancel(a_1)+8d)` = 9d = 93-48 = 45

d = `45/9` = 5

`a_(33)` = `a_(18)+15d` = `93+15*5` = 93+75 = 168
0