Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika-Paralelogramma

Főoldal » Középiskola » Matematika
446
Egy paralelogramma két szögének az aránya 3:5 . Az egyik átló merőleges a 10cm hosszúságú oldalra, a paralelogramma területe: 241 cm² .Mekkorák a paralelogramma szögei és a hiányzó oldal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldal, szög, sürgős, Terület, Matematika, paralelogramma, Középiskola, cm, merőleges, átló
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szögek:

3x+5x = 8x = 180

x = `180/8` = 22,5

A paralelogramma szögei:

`alpha` = `3*alpha` = `3*22.5` = 67,5°

`beta` = `5*alpha` = `5*22.5` = 112,5°

`T=a*b*sinalpha`

241 = `10*b*sin67.5`

b = `241/(10*sin67.5)` = 26,09 cm
0