Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Középiskola » Fizika
552
Két autó egyszerre indul el egymás mellől. Hány méterre lesznek egymástól fél óra múlva, ha az egyik 50 km/h a másik 18 m/s sebességgel halad?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_1` = 50 `(km)/h`

`v_2` = 18 `m/s` = 64,8 `(km)/h`

I. Ha egy irányba haladnak:

Az egyik autó fél óra alatt megtesz `50/2` = 25 km-t, a másik `64.8/2` = 32,4 km-t; a különbség 32,4-25 = 7,4 km = 7400 m

II. Ha ellenkező irányba haladnak, akkor az összege lesz.

32,4 + 25 = 57,4 km = 57400 m.

III. Ha bármilyen más irányba haladnak egymáshoz képest, akkor a kettő között lesz a távolság; ha tudjuk, hogy egymással milyen szöget bezáróan haladnak, akkor a koszinusztétellel kiszámítható.
0