Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

S.O.S. Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
1. Évi hány %-os kamat mellett nő egy 130000 forintos bankbetét 12 év alatt
600000 forintra?A választ egy tizedesjegyre kerekítve add meg!

2. Évi hány %-os fogyás mellett csökken egy 82000 fős város lakossága 8 év
alatt 11000 főre?A választ egy tizedesjegyre kerekítve add meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1,

`130000*(1+p/100)^(12)=600000`

p = `(root(12)(600000/130000)-1)*100` = 13,6 %-os kamat.

2,

`82000*(1-x/100)^8=11000`

x = `(1-root(8)(11000/82000))*100` = 22,2 %-os fogyás.
0