Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS háromszögek matematika feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Csatoltam a feladat képet
Előre is köszönöm a válaszokat
SOS be kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5,

a,

`gamma` = 180-105 = 75°

`alpha` = `180-(gamma+45)` = 180-(75+45) = 60°

b,

`beta` = 90-45 = 45°

c,

`alpha` = 180-130 = 50°

`beta` = 180-130 = 50°

6,

a,

`gamma` = `180-(alpha+beta)` = `180-(38+62)` = 80°

Sorrend: c, b, a.

b,

`beta` = `180-beta'` = 180-72 = 108°

`gamma` = `180-(alpha+beta)` = 180-(68+108) = 4°

sorrend: b, a, c

c,

`alpha` = `180-alpha'` = 180-145 = 35°

`beta` = `180-beta'` = 180-63 = 117°

`gamma` = `180-(alpha+beta)` = 180-(35+117) = 28°

Sorrend: b, a, c

7,

a,

`2*alpha+beta` = `2*30+120` = 180°; egyenlőszárú.

b,

`beta` = `180-beta'` = 180-120 = 60°

`alpha+2*beta` = `35+2*60` = 155° `ne` 180°

`2*alpha+beta` = `2*35+60` = 130° `ne` 180°

A háromszög nem egyenlőszárú.

c,

`alpha` = 60°

`beta` = `180-beta'` = 180-120 = 60° = `alpha`

A háromszög egyenlőszárú.
0