Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6. Feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
386
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = `a/2*t^2` `rightarrow` t = `root()((2s)/a)` = `root()((2*9)/2)` = 3 s

v = `a*t` = `2*3` = 6 `m/s` volt a sebessége a lejtő alján.

Hol volt feleakkora a sebessége? (3 `m/s`)

`t_2` = `v_2/a` = `3/2` = 1,5 s

`s_2` = `a/2*t_2^2` = `2/2*1.5^2` = 2,25 m-nél.
0