Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodfokú egyenlet C paramétere

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
378
Sziasztok! Az igaz, hogy ha 0-nál nagyobbra választjuk a másodfokú egyenlet C paraméterét, akkor mindkettő gyök a komplex számsík baloldalán helyezkedik el? (tehát negatív)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Nem igaz.

Például: x²-5x+6=0 másodfokú egyenletben a C=+6 és a két gyök x₁=2 és x₂=3
Módosítva: 4 éve
0