Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika.Hasáb térfogat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
454
Egy ház alakját és méreteit látod az alábbi ábrán. Hasáb alakú-e? Ha igen, melyik lap az alaplap, mely lapok alkotják a palástot? Szeretnék a ház fűtőberendezését megtervezni. Hány köbméter levegő van a házban, ha a padlást is beleszámoljuk, és eltekintünk a belső falaktól és a falak vastagságától? Kép csatolva.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasáb alakú. Az alaplapja ötszög, mely egy téglalapból és egy egyenlő szárú háromszögből tevődik össze (amit szemben látsz). A palást téglalapokból áll.

Az alaplap területe:

T = `3*2.5+(3*1)/2` = 7,5+1,5 = 9 `m^2`

V = `T*l` = `9*4` = 36 `m^3`.
0