Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kinematika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
431
2. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
2,

a,

`s_1` = 60 km

`t_1` = 45 min = 0,75 h

`s_2` = 30 km

`t_2` = 0,5 h

`v_1` = `s_1/t_1` = `(60km)/(0.75h)` = 80 `(km)/h`

`v_2` = `s_2/t_2` = `(30km)/(0.5h)` = 60 `(km)/h`

`v_("átlag")` = `s_ö/t_ö` = `(s_1+s_2)/(t_1+t_2)` = `(60km+30km)/(0.75h+0.5h)`= 72 `(km)/h`
0