Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
928
Nitrogéngáz hőmérséklete az A állapotban 300K a gázt két úton juttathatjuk az A állapotból a C-állapotba: az ábrán jelzett ABC,illetve ADC folyamatsoron keresztül határozzuk meg mindkét úton:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
A tágulási munka kiszámítása izobár állapotban (amikor nem változik a nyomás, ez a folyamat 2. része):

W = p * Δ V
tehát a munka = nyomás * térfogatváltozás

ABC esetén:
W = 4 * (12-4) = 32 J

ADC esetén:
W = 2 * (12-4) = 16 J
1

Belső energiaváltozás:

ΔEb = (f/2) * p * ΔV
ahol f a gáz szabadsági fokának száma.
p a nyomás, ΔV a térfogatváltozás.

Ez hátha segít valamit.
1