Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények alkalmazása 3

Főoldal » Középiskola » Matematika
361
Ezekben a feladatokban szeretnék segítséget kérni. Még felraktam két másik feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
sin(alfa)=0,2354 beütöttem a számológépbe: alfa=13,62⁰, vagy 166,38⁰
ctg(alfa)=32,15, amiből tg(alfa)=1/32,15 beütöttem a számológépbe: alfa=1,78⁰
sin(20⁰)=0,3420 Mivel sin(alfa)=cos(90-alfa) ezért sin(20⁰)=0,3420=cos(20⁰)
0