Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények alkalmazása 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Ezekben a feladatokban szeretnék segítséget kérni. Még felraktam két másik feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzolj, segít.

A rúd hossza x m (ezt függőlegesen), a rúd árnyéka 0,75x m (ezt vízszintesen. Ha a derékszögű háromszögben ismerjük a két befogót, akkor a tangenst érdemes alkalmazni.

`tan alpha` = `a/b` = `x/(0.75*x)` = `1/0.75` = `1.dot(3)`

`alpha` = 53,13°

A Nap sugarai 53,13°-ban érkeznek (a vízszinteshez képest).


A koncertes feladatnál fordítva rajzold a derékszögű háromszöget; a derékszög felül van, az átfogó alul. A befogó lesz a 12 m, az azzal szemközti szög a depressziószög (17°), az átfogó a kérdés.

`sin17=12/c`

c = `12/(sin17)` = 41,04 m

Az énekes 41,04 m-re van.
0