Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények alkalmazása 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
417
Ezekben a feladatokban szeretnék segítséget kérni. Még felraktam két másik feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rajzolj, jobban megérted. Rajzolsz egy lejtőt, hossza 8 m. Ez lesz a derékszögű háromszög átfogója. A lejtő magassága lesz a kérdés, az ezzel a befogóval szemközti szög lesz az adott szög.

Ha most tanuljátok a szögfüggvényeket, akkor

`sin alpha` = `a/c`

`sin 17°` = `x/8`

x = `8*sin17` = 2,339

A lejtő 2,339 m magas.


A hegyi utasnál ugyanaz, mint az előzőnél, csak most a lejtő magasságát tudjuk (300 m) és a vízszintessel bezárt szöget.

`sinalpha` = `a/c`

`sin 12°` = `300/x`

x = `300/(sin12)` `approx` 1443 m

Az út hossza 1443 m.
0