Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
395
Mellékeltem a feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_2H_6` + 3,5 `O_2` `rightarrow` 2 `CO_2` + 3 `H_2O`

100 mol lett a végső elegy (nem annyi, csak a könnyebb számolás kedvéért ennyivel számolunk)

keletkezett 11,4 mol `CO_2`; 2,85 mol `O_2` és 85,75 mol `N_2`

Ez azt jelenti, hogy feleannyi etánt égettünk el, mint amennyi `CO_2` keletkezett. `11.4/2` = 5.7 mol.

5.7 mol etánhoz szükséges `3.5*5.7` = 19,95 mol oxigén.

19,95 mol oxigén az 100 %

2,85 mol oxigén pedig `2.85/19.95*100` = 14,28 % ez volt a levegőfelesleg.
1