Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
482
Nagymamának 200 forintja van, és el szeretné osztani fórdítottan arányosan a két unokája között. Határozd meg hány forintot kap mindegyik gyerek , ha az egyik 3 éves és a másik 7 éves.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A 3 éves kap x forintot, a 7 éves 200-x forintot. A felírható egyenlet:

`x/(200-x)=7/3`

`3x=7*(200-x)`

10x = 1400

x = 140

A 3 éves kap 140 Ft-ot, a 7 éves pedig 60 Ft-ot.
0