Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 15 soros mozi terem 4.sorában 12-en férnek el. Minden sorban 3-mal többen mint az előtte lévőben. Hányan férnek el a moziban?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
744
Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`a_4` = 12

d = 3

`a_1` = `a_4-3d` = `12-3*3` = 3

`S_(15)` = `(a_1+a_(15))*15/2` = `(2*a_1+14*d)*15/2` = `(2*3+14*3)*15/2` = 360
0