Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai számitás-SOS nagyon fontoos

Főoldal » Középiskola » Kémia
387
Nagyon fontos lenne a 21 és 26. feladat a és b része.
Nem teljesen értem és szükségem lenne egy teljes levezetésére
Előre is köszönöm, ha segítesz .
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kémia sav állandó
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Ez lemaradt 26 a és b
0

21,

a,

c = 0,2

`alpha` = 0,0742

x = `c*alpha` = `0.2*0.0742` = 0,01484 = `[OH^-]`

b,

pOH = `-lg[OH^-]` = `-lg0,01484` = 1,83

pH = 14-pOH = 14-1,83 = 12,17

c,

K = `x^2/(c-x)` = `0.01484^2/(0.2-0.01484)` = `1.19*10^(-3)`

26,

a,

c = 0,1

x = `1.34*10^(-3)`

`alpha` = `x/c` = `(1.34*10^(-3))/0.1` = 0,0134 (1,34 %)

K = `x^2/(c-x)` = `(1.34*10^(-3))^2/(0.1-0.00134)` = `1.82*10^(-5)`

b,

c = 1,13

x = `4.38*10^(-3)`

`alpha` = `x/c` = `(4.38*10^(-3))/1.13` = `3.876*10^(-3)` (0,3876 %)

K = `x^2/(c-x)` = `(4.38*10^(-3))^2/(1.13-4.38*10^(-3))` = `1.7*10^(-5)`
0